About

“No hour of life is wasted that is spent in the saddle” – Winston Churchill

8402f34de4883051116cebb1c23c68fe

MOELLER SPORTHORSES Gmbh was founded in Germany in 2000 by its owner Bo Kragsig Moeller. Born, raised and educated in Denmark, winner of the Danish National Championship in 1997, participating in 10 Nation Cups for Denmark, working and training for more than 20 years in Germany, The Nederlands and Belgium, Bo Kragsis Moeller has obtained a strong international network in selling and buying international top jumpers and hunters. With a strong focus on high quality in his work, he always seeks the very best solutions for both buyer and seller. Having provided a numerous amount af international top riders with their top jumpers he has obtained the best reputation and is highly appreciated among his clients as well as his colleagues. Being the winner of more than 90 S Classes (145-150 cm) on 35 different horses Bo K. Moeller is highly experienced in performance as well as coaching.

With a lifelong passion for horses and being educated as a professional rider in Denmark with 6 years of education, Bo has trained and educated some of the leading riders in showjumping in his homecountry. He is highly valued for his skills and talents and today he is appreciated as a judge for The Danish Riding Federation and The Danish Warmblood Association as well as lecturer at seminars,
http://www.ridehesten.com/dk/Heste-nyheder/SeNyhed/?ID=37504.

Thanks to Bo K. Moeller´s theoretical as well as practical knowledge, today Moeller Sportshorses Gmbh has clients from all over the world. Read more here http://moeller-sporthorses.com/references/

 

Ridehesten.com April 2018:

Bo ny chef for dansk springsport

22-03-2018 13:12, af Britt Carlsen

Berider Bo K. Møller er den nye Elite, Talent og Team Manager for springning herhjemme, men hvad med jobbet i Dansk Varmblods avlsledelse?

Bo K. Møller skal nu fungere som landstræner for både junior/ungryttere samt seniorer. – Der er en sammenhæng, så for mig har det været vigtigt, at fastholde dette. Så må jeg have hjælp fra dygtige holdledere, såfremt der bliver nogle datosammenfald, fortæller han til Ridehesten.

Det er et kendt ansigt fra den danske ungdomsspringsport, der fremover skal stå i spidsen for vores springelite, talentudvikling og seniorerne. Bo Kragsig Møller, der har været landstræner for junior- og ungrytterne gennem de seneste godt to og et halvt år, skal fremover også stå i spidsen for seniorrytterne samt elite- og talentudviklingen i Danmark.

Bo K. Møller starter 1. april som Elite, Talent og Team Manager for springning, og den erfarne rytter, dommer og træner ser frem til at komme i gang:

”Jeg glæder mig rigtig meget til opgaven med at udvikle dansk springsport, så vi kan levere endnu bedre resultater i fremtiden. Jeg tror det bliver både meget spændende og udfordrende, og jeg mener, dansk springsport har masser af udviklingspotentiale, så det gælder om at udnytte mulighederne på bedst mulig vis. I første omgang er fokus for seniorerne Danmarks deltagelse ved de to Nations Cups i maj i henholdsvis Drammen og Uggerhalne. Derudover skal der snarest oprettes en arbejdsgruppe, som skal udarbejde en langsigtet strategi for udviklingen af eliten indenfor dansk springsport.”

Også Dansk Ride Forbunds generalsekretær Jacob Gulmann ser frem til samarbejdet: ” Vi er stolte og glade for, at Bo tiltræder stillingen. Vi er sikre på, vi har fundet den rigtige mand til jobbet og at udviklingen af dansk springsport er i gode hænder med Bo i spidsen for vores talent- og elitearbejde. Vi forventer at kunne oprette elite-arbejdsgruppen i løbet af april/maj, og glæder os til at kunne vende tilbage med information om denne.”

International erfaring 
Bo har stor erfaring både som rytter træner og dommer, og han har et utal af sejre og meritter på CV’et. Som rytter er det blevet til mere end 100 sejre ved S-klasser ved både nationale og internationale stævner, han har deltaget ved 10 nationsspringninger på det danske landshold, har deltaget ved Nordisk Mesterskab for ungryttere og ikke mindst sejret ved DM i springning i 1997. I de seneste 2,5 år har han stået i spidsen for de danske junior- og ungrytterlandshold, ligesom han er personlig træner for både danske og udenlandske ryttere. Han er også en meget vellidt og kompetent dommer – bl.a. ved både Dansk Varmblod og Dansk Ride Forbunds unghestechampionater.

Kilde: DRF

Bo K. Møller er meget vellidt på posten som springkyndig i Dansk Varmblods avlsledelse. I forbindelse med forbundets hingstekåring i Herning fik han og Johnny Hansen stor ros for deres kommentarer til hingstene i præstationsklasserne i springning. Bo interesserer sig også for sammenhængen mellem avlen og sporten, og han vil derfor fortsætter sit job i avlsledelsen for Dansk Varmblod.

Bo K. Møller ved banegennemgang med en flok unge ryttere.

INFO

Bo K. Møller er uddannet berider fra 1986, hvor han afsluttede sin eksamen som den bedste elev på årgangen. Efter nogle år i Danmark rejste han til udlandet, hvor han blandt andet har redet hos den hollandske toprytter og OL-sølvvinder fra 2000 Albert Voorn. Turen gik derefter til både Belgien og Tyskland, hvor Bo også i dag bor, og hvorfra han driver sin egen virksomhed.

NATIONAL TRAINER FOR THE DANISH YOUNG RIDERS AND JUNIORS.

Since December 2015 Bo K. Moeller has been the national trainer for the Danish Young Riders and Juniors by Danish Equestrian Federation.

Danish Equestrian Federation, November 2015:

Bo K. Møller ny landstræner for junior- og ungryttere i springning

af  Anne Marie K. Rasmussen (November 2015)
Det er en særdeles kompetent mand, der overtager posten som landstræner for junior- og ungryttere pr. 1. december 2015. 52-årige Bo Kragsig Møller har igennem en del år været en af de helt store profiler indenfor dansk springsport og blev blandt andet Danmarksmester tilbage i 1997. Som rytter har Bo deltaget i 10 nationsspringninger på det danske landshold, repræsenteret Danmark ved NM for ungryttere samt opnået mere end 100 sejre i S-klasser ved nationale og internationale stævner. De sidste mange år har Bo boet i Tyskland og Belgien og dermed befundet sig direkte i hjertet af den internationale springsport.

Med grøn hest

150827_nn_01__SK18764

Bo blev uddannet som berider i 1986 og afsluttede sin eksamen som årgangens bedste elev. Herefter gik det slag i slag med job på blandt andet Søholt Gods hos Hasse Hoffman, ansættelse som berider i Fyens Rideklub, og derefter videre til Holland som rytter hos den internationale toprytter Albert Voorn. Efter et halvt års tid hos Voorn fik Bo job i en konkurrencestald i Tyskland og flyttede dertil. I dag driver han stadig sin virksomhed Møller Sporthorses Gmbh, Møller Sporthorses.com i Tyskland. Udover at være international rytter har Bo også været dommer for DV og Dansk Ride Forbund ved championater for ungheste, personlig træner for danske og udenlandske pony-, junior- og ungryttere, og så er Bo en populær oplægsholder ved forskellige arrangementer.

”Jobbet som landstræner er en udfordring jeg ser meget frem til, og jeg glæder meget til at starte. Mit håb er, at jeg med min viden, erfaring og tankegang kan præge springsporten de næste år og måske lægge en linje, som de unge ryttere kan få glæde af som seniorer,” fortæller Bo. K. Møller og fortsætter: ”Jeg kommer jo med helt nye øjne, så alle rytterne starter på nul og har lige stor chance for at komme i betragtning. Der bliver en del observationsarbejde her i begyndelsen, hvor jeg skal lære rytterne at kende, også skal der naturligvis afholdes træningssamling på sigt.”

”Jeg ser meget frem til samarbejdet med Bo K. Møller,” siger elite- og talentchef Lars Nørgaard Pedersen. ”Bo er respekteret og anderkendt af alle inden for hesteverdenen, og det glæder mig rigtig meget, at han vil påtage sig jobbet som landstræner. Bo har redet i Belgien og Tyskland i mange år, og har dermed været helt tæt på sporten, der hvor det sker. Desuden har Bo også en rigtig god og væsentlig uddannelse som berider og kender derfor det danske system ganske godt.”

Samtidig med at Bo K. Møller bliver landstræner for junior og ungryttere overtager ponylandstræner Lars Trier childrenrytterne. Det giver rigtig god mening at dele de unge ryttere op på denne måde, da de fleste stævner for ponyer og children bliver afviklet sammen.

Bo K. Møller DM 1997
Bo K. Møller og Pavoo DM 1997. (Foto: Moeller-sporthorses.com)

FullSizeRender

Winner of the Danish National Championship 1997

Winner of the Danish Championship Paavo 1997.

Winner of the Danish Championship Paavo 1997.

Paavo 1997

Paavo 1997